Bryter tausheten: Facebook-topp Sheryl Sandberg med personlig takk til Erna Solberg – Medier24.com
DAVOS, SVEITS 20150123.
Statsminister Erna Solberg (t.v.) og visepresident i Facebook Sheryl Sandberg under samtaler i WEF i Davos, Sveits. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

DAVOS, SVEITS 20150123. Statsminister Erna Solberg (t.v.) og visepresident i Facebook Sheryl Sandberg under samtaler i WEF i Davos, Sveits. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix


Bryter tausheten: Facebook-topp Sheryl Sandberg med personlig takk til Erna Solberg


Oslo (NTB): Facebook har sendt et brev der de takker statsminister Erna Solberg (H) for engasjementet som bidro til at nettgiganten snudde og likevel ikke fjerner bildet av «napalmjenta».

 

– Takk for at du hjelper oss med å gjøre dette riktig, skriver Sheryl Sandberg, som er daglig leder (COO) i Facebook i brevet, som TV 2 har fått av statsministeren.

Sandberg skriver at bildet «Terror of War», som viser ei jente som løper fra napalmbombing under Vietnamkrigen, fortsatt er en viktig påminnelse om krigen.

Facebook har i den siste tiden fått stor oppmerksomhet – spesielt i Norge – på grunn av nettsamfunnets blokkering av det ikoniske bildet fordi det inneholdt nakenhet.

– Vanskelig avgjørelser

– Dette er vanskelige avgjørelser, og vi gjør ikke alltid det riktige. Vi jobber alltid for å vurdere interessene – og sikkerheten – av et så stort og globalt samfunn. Selv med klare regler, er det å gjennomgå millioner av innlegg hver uke utfordrende. Likevel, vi har tenkt å gjøre det bedre. Vi er forpliktet til å lytte til samfunnet vårt og dets utvikling, skriver Sheryl Sandberg.

– Jeg synes det var viktig å bidra i den diskusjonen, og det viser jo at man kan være med å forandre holdningen til et så stort selskap. De opplevde nok dette som ganske ubehagelig, sier Solberg i et intervju med God Morgen Norge på TV 2.

Amme-kritikk

Samtidig får Facebook kritikk for å sensurere råd fra det frivillige hjelpenettverket Ammehjelpen, fordi innleggene inneholder bilder av bryster. Frustrerende, mener ammehjelpere, melder NRK.

– Vi har sett de siste to-tre ukene at Facebook har sensurert oss ammehjelpere i det materiellet vi legger ut i læringsøyemed, sier ammehjelper Camilla Amundsen.

I mars 2015 endret nettsamfunnet retningslinjene for å tillate bilder av amming, etter kritikk for «moralistiske» regler. Amundsen forteller at både Ammehjelpens hovedside og ammehjelpernes personlige Facebook-sider nå blir blokkert hvis de legger ut råd om ammestillinger og problemer som brystbetennelse.

– De må bruke de retningslinjene de selv har laget og forvalte dem riktig, slik at de som må legge ut sånne biler, får lov til det, sier Amundsen.

 
Flere medienyheter? Følg oss på Facebook: