Knockout for TV3 – over én million seere fikk med seg Cecilia Brækhus lørdag kveld – Medier24.com
Cecilia Brækhus jubler etter å ha vunnet den historiske VM-kampen i weltervekt-klassen mot Anne-Sophie Mathis fra Frankrike under 'The Homecoming' i Oslo spektrum lørdag kveld. Proffboksing har vært forbudt i Norge siden 1981.
(Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix)

Cecilia Brækhus jubler etter å ha vunnet den historiske VM-kampen i weltervekt-klassen mot Anne-Sophie Mathis fra Frankrike under 'The Homecoming' i Oslo spektrum lørdag kveld. Proffboksing har vært forbudt i Norge siden 1981. (Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix)


Knockout for TV3 – over én million seere fikk med seg Cecilia Brækhus lørdag kveld


Historiske seertall for MTG i helga.

 

Lørdag sendte TV3 en historisk sportsbegivenhet da Cecilia Brækhus bokset mot Ann Sophie Mathis i den første proffkampen på norsk jord siden 1981.

Brækhus’ knock out på Mathis ble på det meste sett av 990.000 seere og sørget for historiske seertall på TV3, opplyser kanalen i en melding.

Kampen ga TV3 historiens nest høyeste lineære seertall med hele 960.000 seere i snitt og en kommersiell andel på 77,4 prosent.

Hele 990.000 seere fikk med seg at Brækhus avgjorde kampen med teknisk knockout på kanalen.

I tillegg var det 50 000 seere på Viafree under kampen, og til sammen samlet MTG TV 1 040 000 seere på det meste på sine flater under den historiske boksekampen.

Oppvarmingen fra tidlig lørdag kveld, med flere kamper og studiosending, fikk også et snitt-seertall på 360.000 seere.

– Dette er en lørdag som går inn i historiebøkene for både boksesporten og TV3s del. At en over million seere fikk med seg Brækhus’ knock out er en anerkjennelse av Brækhus som idrettsutøver og boksing som sport.

Vi er stolte over å være den kanalen som har fått muligheten til å lage en folkefest ut av denne store sportsbegivenheten, og vi har fått svært gode tilbakemeldinger på at lørdagens sending holdt høy standard, sier MTG TV-sjef Morten Micalsen.

Dette er som nevnt det nest høyeste seertallet på TV3 noen gang. Gjeldende rekord ble satt av håndballgutta tidligere i år. Nå tror Micalsen at den kan ryke i desember.

– Jeg tror jammen meg håndballjentene kan utfordre den i desember. I et år da lineær-TVs framtid diskuteres i dystre ordelag lander vi sannsynligvis de tre høyeste seertallene i TV3s nesten 30 år lange historie. Det er gøy, fortsetter han.

 

 
Flere medienyheter? Følg oss på Facebook: