Norge har begynt skattejakten på Facebook. Nye avtaler skal gjøre det lettere å kreve penger fra selskapet – Medier24.com
Erna Solberg hilser på Norden-sjef Martin Ingemannson og Norges-sjef Rune Paulseth.

Erna Solberg hilser på Facebooks Norden-sjef Martin Ingemannson og Norges-sjef Rune Paulseth. Fra Facebooks åpningsfest for sitt norske kontor i mai 2016. (Arkivfoto: Gard L. Michalsen)


Norge har begynt skattejakten på Facebook. Nye avtaler skal gjøre det lettere å kreve penger fra selskapet


– Verktøykassa blir stadig bedre, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

 

Oslo (NTB): Parallelt med at Facebook etablerer seg med eget kontor i Norge, jobber norske skattemyndigheter internasjonalt for å stanse selskapets skatteflukt til Irland.

Det skriver Klassekampen.

Facebook Norge ble formelt registeret i Brønnøysundregistrene i desember i fjor.

Tirsdag denne uken ble den norske åpningen feiret under et arrangement med blant annet statsminister Erna Solberg til stede.

 

 

Mye av selskapets norske inntekter blir bokført i Irland, og dermed går Norge glipp av skatteinntekter.

– Beskatning av slike selskaper er svært utfordrende. Men verktøykassa er blir stadig bedre, sier direktør Hans Christian Holte i Skattedirektoratet til Klassekampen.

Blant annet har OECD og G20-landene nylig framforhandlet en avtale om såkalt land-til-land-rapportering for internasjonale selskap.

– Det er viktig at beskatningen følger den reelle verdiskapningen. Derfor bør vi gå mer bort fra å vektlegge formalitetene ved strukturer og prosesser, slik at fortjenesten tilordnes selskapene i de landene der verdiskapingen reelt sett skjer, sier Holte.

 

 
Flere medienyheter? Følg oss på Facebook: