PFU-leder slår fast at Jarle Aabø har lov å mene at MDG har satt norgesrekord i arroganse – Medier24.com
PFU-leder ALF BJARNE JOHNSEN (til høyre) på dagens møte i utvalget. (Foto: Gard L. Michalsen)

Fra PFUs møte i juni 2016. (Foto: Gard L. Michalsen)


PFU-leder slår fast at Jarle Aabø har lov å mene at MDG har satt norgesrekord i arroganse


Nettavisen brøt ikke god presseskikk med et skarpt blogginnlegg fra Jarle Aabø om Miljøpartiet de Grønne.

 

PFU slo tirsdag fast at Nettavisen ikke brøt god presseskikk da de publiserte et blogginnlegg med sterk kritikk av Miljøpartiet De Grønne (MDG).

Nettavisen frontet mai en kommentar fra blogger, PR-rådgiver og tidligere journalist Jarle Aabø med tittelen «Har hun satt ny norgesrekord i arroganse?», med et bilde av Oslos miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg.

Saken omhandlet et parkeringsskilt for MC som var satt opp på Rådhusplassen i Oslo, og blogginnlegget hadde en meget skarp tone både mot Nguyen Berg og MDG.

Opplysningene i bloggen viste seg å ikke være korrekte, da det var forrige miljøbyråd som var ansvarlig for skiltingen.

 

jarle aabo mdg faks

 

PFU slår fast at Nettavisen rettet opp både tittel og faktaopplysninger innen rimelig tid og ga mulighet til raskt tilsvar. Nettavisen har dermed ikke brutt god presseskikk, konkluderer utvalget.

Utvalget konstaterer samtidig at det skal være høy takhøyde for kommentarjournalistikk. PFU-leder Alf Bjarne Johnsen uttalte seg slik i møtet:

– Det er en viss forventning om at PFU skal felle Nettavisen for meningsytringen og overskriften, men det er tross alt lov å mene at MDG har satt norgesrekord i arroganse.

 

 
Flere medienyheter? Følg oss på Facebook: